Voorbereiding:
-
Plaats jouw BBQ op een effen ondergrond en niet al te dicht bij bomen, struiken, tafels, tafellakens of andere brandbare zaken
-
Ook de barbecue master heeft een dresscode: geen synthetische kledij zoals nylon. Draag bij voorkeur een barbecueschort die niet brandbaar is en handschoenen
-
Gebruik spiesen met een houten handvat. We weten immers allemaal dat staal een heel goede geleider is van warmte en dus ook helemaal heet wordt. Wees dus niet dom, en doe in dat geval een handschoen om!
-
Hou kinderen en huisdieren weg van de barbecue
-
Zorg ervoor dat al jouw keuken- en werkgerei reeds op een tafeltje aan de barbecue ligt. Op die manier hoef je niet steeds weer je barbecue onbemand te laten.
-
Hou blusmiddelen zoals een natte dweil, emmer water of emmer zand binnen handbereik mocht het vervaarlijk uit de hand beginnen lopen.
-
Om de barbecue aan te maken gebruik je best aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Gebruik echter nooit benzine, spiritus of petroleum. Die kunnen immers een onverwachte steekvlam geven.